Υλικά για 4-6 μερίδες 1 πακέτο ψωμί του τοστ 3 φλιτζάνια φρέσκα ή παγωμένα μύρτιλα 3 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο 3 φλιτζάνια γάλα 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών 4 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε το ψωμί στο ταψί και ρίξτε τα μύρτιλα. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα μύρτιλα και το ψωμί. Ψήστε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να καφετίσει το ψωμί. Πασπαλίστε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!
Εύκολη συνταγή για γλυκό με μύρτιλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ