Μπορεί το μωρό σας να μπει στην πισίνα του ξενοδοχείου;

Οι πισίνες δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος για κολύμπι γιατί είναι πηγή βακτηρίων και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και διάρροια σε πολύ μικρά παιδιά ή βρέφη. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε την πισίνα και να μάθετε για το πόσο συχνά καθαρίζεται και αν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωρίνη. Σε γενικές γραμμές, οι πρώτοι 2 μήνες […]
11 Αυγούστου 2018 | 06:00

Οι πισίνες δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος για κολύμπι γιατί είναι πηγή βακτηρίων και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και διάρροια σε πολύ μικρά παιδιά ή βρέφη. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε την πισίνα και να μάθετε για το πόσο συχνά καθαρίζεται και αν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωρίνη. Σε γενικές γραμμές, οι πρώτοι 2 μήνες είναι σημαντικοί γιατί δημιουργείται το ανοσοποιητικό του σύστημα και καλό είναι να μπει αργότερα για πρώτη φορά ενώ μετά τον πρώτο χρόνο ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό χρειάζεται πιο ζεστό νερό και αν είναι για εσάς ελαφρώς κρύο, για εκείνο θα είναι παγωμένο και θα αρχίσει να τρέμει. Το ίδιο ισχύει και για τις πολύ ζεστές πισίνες που απαγορεύονται για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Αν το παιδί δεν είναι στους πρώτους μήνες της ζωής του, μπορείτε να μπείτε μαζί στην πισίνα, αλλά προτείνεται να εξοικειωθεί από πριν. Και ποιο είναι το ιδανικότερο μέρος από την μπανιέρα του σπιτιού σας; Μπείτε μαζί στην μπανιέρα και σιγά σιγά ρίξτε του λίγο νεράκι στα μαλλιά, σαν να το βαπτίζετε. Δεν υπάρχει κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσετε. Όσο πιο μικρό είναι το μωρό, τόσο πιο εύκολα εξοικειώνεται με την αίσθηση του νερού. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Απομακρύνετε τα παιχνίδια που επιπλέουν στο νερό γιατί χαρίζουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Το μωρό πρέπει να έχει εσάς ως στήριγμα, γεγονός που βοηθά και στο μεταξύ σας ‘δέσιμο’.

Μπορείτε να κρατήσετε το παιδί από τις μασχάλες πρόσωπο με πρόσωπο έτσι ώστε να κοιτάει έξω από την μπανιέρα ή βάλτε το να επιπλέει ανάσκελα ενώ στηρίζετε και το κεφαλάκι του. Όλο αυτό θα πρέπει να είναι μία διασκεδαστική διαδικασία ώστε να συνδέσει το νερό με κάτι χαρούμενο. Με τραγούδια, γέλια και καλή διάθεση. Αν όμως δείτε ότι είναι διστακτικό και δεν νιώθει πολύ καλά, αφήστε το για μία άλλη φορά και απλά ακολουθήστε τους ρυθμούς του.

Όταν μπείτε στην πισίνα του ξενοδοχείου ή κάποιου φιλικού σπιτιού, δεν θα πρέπει ποτέ να το αφήσετε από τα χέρια σας. Ακόμα και αν επιπλέει μόνο του, πρέπει να είστε δίπλα του σε περίπτωση που προκύψει το ο,τιδήποτε. Καλό είναι να πατώνετε για να έχετε τον έλεγχο των κινήσεών σας. Εάν περπατάει, πείτε του ότι απαγορεύεται να τρέχει κοντά στην πισίνα και ότι δεν γίνεται να μπαίνει μέσα μόνο του.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version