Υλικά για 5-6 μερίδες 1 πιπεριά χαλαπένιο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κουταλιές της σούπας χυμό μοσχολέμονο 1/4 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι Πιπέρι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες 4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Κόψτε την πιπεριά και το σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέστε το μοσχολέμονο, τα πιπέρια, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Κόψτε τα αγγούρια σε λεπτές, στρογγυλές φέτες με ένα αιχμηρό μαχαίρι. Προσθέστε τα στο μίγμα και ανακατέψτε. Ψιλοκόψτε και τον κόλιανδρο και προσθέστε τον στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και πάλι. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως ή να αφήσετε τη σαλάτα μερικές ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
Πρωτότυπη σαλάτα με αγγούρι και κόλιανδρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ