Υλικά για 6 μερίδες 1 κιλό πατάτες 150 γρ. βούτυρο 200 γρ. γάλα 200 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Εκτέλεση Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Φτάστε σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακές οι πατάτες. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και διατηρήστε το μίγμα ζεστό. Σουρώστε τις πατάτες, αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις. Αλέστε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύετε έτσι ώστε να έχετε συνεχώς ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε σιγά σιγά και το μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε ώστε να έχετε και πάλι ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε λίγο αλάτι και σερβίρετε!
Κρεμώδης πουρές πατάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ