Υλικά για 4 μερίδες 8 μπουτάκια κοτόπουλο 1 κ.σ. αλεύρι 1 σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κοτσάνια δεντρολίβανο 300 ml λευκό ξηρό κρασί Αλατοπίπερο Εκτέλεση Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, απομακρύνετε με ένα ψαλίδι το περιττό δέρμα και βουτήξτε τα μπουτάκια στο αλεύρι. Χωρίστε το σκόρδο σε σκελίδες. Τηγανίστε το κοτόπουλο: Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψε το λάδι ρίξτε το κοτόπουλο. Τηγανίστε το μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή. Αλλάξτε το πλευρά στη συνέχεια. Προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο, μετά προσθέστε το αλεύρι και μετά ρίξτε αλατοπίπερο. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία, μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το στη φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Τηγανητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σκόρδο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ