Υλικά για 4 μερίδες 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, σε κομμάτια 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.γ. πάπρικα 1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 2 αυγά χτυπημένα 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα 2 αυγά σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την παρμεζάνα, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε μία σχάρα σε ένα ταψί και αλείψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο. Βουτήξτε το κοτόπουλο, ένα στήθος τη φορά, στο μίγμα αυγού και έπειτα στο μίγμα με το αλεύρι. Τοποθετήστε τα στήθη στο ταψί. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο στο κοτόπουλο. Ψήστε για 40-45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να γίνει καφέ και το κοτόπουλο να ψηθεί. Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με λαχανικά, π.χ. με μπρόκολο. Καλή σας όρεξη!
Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα και πάπρικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ