Μια εύκολη και χορταστική συνταγή. Υλικά για 6-8 μερίδες 600 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 1/2 κιλό λουκάνικα 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους 2 φλ. μαλακό τυρί, τριμμένο 6 αυγά 1/3 φλ. γάλα 1/4 κ.γ. πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, μαγειρέψτε τους κύβους πατάτας σε καυτό, αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τις να κρυώσουν. Αφαιρέστε το περίβλημα από το λουκάνικο. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και τηγανίστε το λουκάνικο μέχρι να γίνει καφέ. Αφήστε λίγο από το λίπος του στο τηγάνι. Μαγειρέψτε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα. Ρίξτε τα σε ένα ταψί μαζί με τα λουκάνικα και τις πατάτες. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και το πιπέρι και ρίξτε το μίγμα στο ταψί. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί και ανακατέψτε έτσι ώστε να συνδυαστούν όλα. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε!
Σουφλέ με πατάτες και λουκάνικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ