Στις 27 Αυγούστου γιορτάζεται από την ορθόδοξη εκκλησία η μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Σύμφωνα με τον λαό, ο Άγιος Φανούριος φανερώνει ό,τι έχει χαθεί. Για αυτόν τον λόγο οι πιστοί φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες πηγαίνουν στην εκκλησία για να ευλογηθούν. Υλικά 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. ηλιέλαιο 1 κ.γ. κανέλα 3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ. σταφίδες Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά. Λαδώστε ένα ταψί και αδειάστε εκεί το μίγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και ελέγξτε με ένα μαχαίρι ότι έχει ψηθεί η πίτα και εσωτερικά.
Απλή συνταγή για φανουρόπιτα με επτά υλικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ