Για να απολαύσετε με την οικογένειά σας τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού! Υλικά 2-3 μάνγκο 1/2 κιλό φράουλες 3/4 φλ. ζάχαρη 3/4 φλ. νερό Χυμός από 1 λεμόνι Εκτέλεση Βράστε τη ζάχαρη στο νερό έτσι ώστε να έχετε σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει. Πλύνετε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρούτα. Προσθέστε στα φρούτα τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Λιώστε τα φρούτα στο μπλέντερ και ρίξτε το σιρόπι. Ανακατέψτε πάλι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα τάπερ και φυλάξτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σορμπέ με μάνγκο και φράουλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ