Υλικά 400 γρ. μέλι 400 γρ.σουσάμι Ξύσμα από μισό πορτοκάλι Εκτέλεση Πλύνετε καλά το σουσάμι και αφήστε το να στραγγίξει. Απλώστε το σε ένα ταψάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε να καβουρδιστεί. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το μέλι και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. 5 λεπτά αφότου βράσει προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν το μέλι φτάσει τους 125-130 βαθμούς Κελσίου, βγάλτε το από τη φωτιά. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι με νερό. Αν βυθιστεί χωρίς να διαλυθεί, μπορείτε να ρίξετε το σουσάμι. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μίγμα να μπορεί να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα. Απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και με μια σπάτουλα στρώστε το μίγμα όσο είναι ζεστό. Στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια. Φυλάξτε τα παστέλια σε τάπερ, σε ξηρό μέρος. Βάλτε ανάμεσά τους λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σπιτικό παστέλι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ