Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία: 10′ Βράσιμο: 40′ περίπου 150 γραμμ. φακές, ψιλές 500 γραμμ. λινγκουίνι ή φετουτσίνι ή παπαρδέλες 50 ml ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες • 200 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Ξεπλένουμε τις φακές, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε άφθονο νερό. Περίπου 10 λεπτά προτού γίνουν τις αλατίζουμε. Όταν μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα μπολ στον θερμοθάλαμο. Βράζουμε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τις φακές, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον χυμό μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πρωτότυπη συνταγή: Ζυμαρικά με φακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ