Υλικά για 4 άτοµα 800 γρ. φρέσκες µπάµιες 2 κ.σ. ξίδι 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 5 κλωνάρια µαϊντανού, ψιλοκοµµένα 10 κλωνάρια άνηθου, ψιλοκοµµένα 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι, στραγγιστό Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Με ένα πανί περάστε µία µία τις µπάµιες, για να τις καθαρίσετε από το χνούδι. Κόψτε τα κοτσάνια. Βάλτε τις µέσα σε ταψάκι µε νερό, ξίδι και αλάτι και αφήστε τις για 1-4 ώρες στον ήλιο. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρετε ελαφρά στο ελαιόλαδο (κρατάµε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για να το χρησιµοποιήσουµε αργότερα) το κρεµµύδι, πασπαλίζοντας µε την πάπρικα και λίγο αλάτι. Τοποθετήστε από πάνω τις µπάµιες στη σειρά, από πάνω τους τον µαϊντανό και τον άνηθο και πασπαλίστε µε λίγο πιπέρι. Χαµηλώστε τη φωτιά και βράστε µε ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά. Ανακινήστε την κατσαρόλα κυκλικά για να ανακατευτεί το φαγητό, αλλά να µη λιώσουν οι µπάµιες. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε µια µπασίνα βάλτε το γιαούρτι, µε 1 φλ. του καφέ ζεστό νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το µέσα στην κατσαρόλα. Ανακινήστε και πάλι κυκλικά και σερβίρετε. *Αν δεν μποείτε να εκθέσετε τις μπάμιες στον ήλιο, βάλτε τις σε ταψάκι με νερό, ξίδι και αλάτι και αφήστε τις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο στους 120 βαθμούς Κελσίου φούρνο. **Οι µπάµιες, για να µη λιώσουν, χρειάζονται πολύ χαµηλή φωτιά στο µαγείρεµα και καθόλου ανακάτεµα
Μπάμιες με σάλτσα γιαουρτιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ