Υλικά για 4 μερίδες 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο 1/2 φλιτζ. λάδι 1/2 ματσάκι μαϊντανός 3 καρότα τριμμένα 2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους Λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώστε καλά και πλάστε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Αλευρώστε τα και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε νερό έτσι ώστε να σκεπάζει γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το φαγητό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τη φωτιά. Χτυπήστε με το μίξερ ή με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίξτε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύστε τα γιουβαρλάκια και ανακινήστε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kourtney Kardashian: Μάθαμε πώς φτιάχνει τον τέλειο matcha latte της Η πιο απλή συνταγή! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών Αφρατεύουμε το πλιγούρι ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε με το κοτόπουλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς Αυτή η γιορτινή σαλάτα είναι δροσερή και ανάλαφρη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ Η σελινόριζα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, K, Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα Τα κυδώνια είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για το χοιρινό κρέας, ιδανικά για να κάνουνε τη διαφορά στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια Ο μαύρος χοίρος είναι υψηλής ποιότητας χοιρινό κρέας με ξεχωριστή γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ