Υλικά για 4 μερίδες 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο 1/2 φλιτζ. λάδι 1/2 ματσάκι μαϊντανός 3 καρότα τριμμένα 2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους Λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώστε καλά και πλάστε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Αλευρώστε τα και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε νερό έτσι ώστε να σκεπάζει γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το φαγητό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τη φωτιά. Χτυπήστε με το μίξερ ή με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίξτε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύστε τα γιουβαρλάκια και ανακινήστε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου που θα λατρέψουν τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ