Έτσι όπως κανένας κανόνας δεν λέει ότι πρέπει να τρώμε την ίδια ποσότητα σε κάθε γεύμα, έτσι δεν υπάρχει και κάποιος κανόνας που να σας αναγκάζει να θηλάζετε κάθε φορά και με τα δύο στήθη. Αν πεινάει, θα φάει περισσότερο και αν όχι, θα του φτάσει η μικρότερη ποσότητα. Όπως λειτουργούμε και εμείς οι ενήλικες.
Όταν το παιδί θηλάζει, δώστε προσοχή στο πότε καταπίνει και πότε κάνει παύση. Ενίοτε, μπορείτε να δείτε το σαγόνι του να κινείται και να το ακούτε όταν καταπίνει. Όσο χορταίνει, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η παύση που κάνει. Όταν σταματήσει να καταπίνει, απομακρύνετε το μωρό από το στήθος και βάλτε το να ρευτεί. Με το να του επιτρέπετε να τελειώνει ένα στήθος πριν το αλλάξετε, θα πάρει το πλούσιο και υψηλό θερμιδικά γάλα που έρχεται στο τέλος του ταΐσματος.
Αφού ρευτεί, μπορείτε να του προσφέρετε το άλλο στήθος. Αν πεινάει ακόμα, θα το δεχτεί. Αν όχι, προσφέρετε αυτό το στήθος στον επόμενο θηλασμό. Αν νιώθετε ότι έχετε πολύ γάλα στο δεύτερο στήθος, χρησιμοποιήστε την αντλία θηλασμού για να το αποθηκεύσετε. Κάποια παιδιά αποκτούν μία αγαπημένη πλευρά στο θηλασμό. Τα στήθη τελικά προσαρμόζονται στο να παράγουν διαφορετικά επίπεδα γάλακτος σύμφωνα με τη συχνότητα θηλασμού τους.