Υλικά για 12 μερίδες 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα 3 αυγά 120 γρ. γάλα καρύδας 120 γρ. γάλα 150 γρ. ινδοκάρυδο 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη Ινδοκάρυδο Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώστε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ. Σε ένα μπολ συνδυάστε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήσε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Παράλληλα λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί. Κόψτε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτήξτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια. Πασπαλίστε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμήστε τα κεκάκια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που περίσσεψε στο μπολ.
Σοκολατένια κεκάκια με γέμιση καρύδας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ