Υλικά για 8 μερίδες 200 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. ηλιέλαιο 275 γρ. νερό 300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη ½ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. σόδα 4 μέτρια αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το κρασί, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το μίγμα κρασιού στον κάδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράστε το σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα. Γεμίστε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και αφήστε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Κεκάκια μελιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ