Υλικά για 8 μερίδες 200 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. ηλιέλαιο 275 γρ. νερό 300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη ½ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. σόδα 4 μέτρια αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το κρασί, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το μίγμα κρασιού στον κάδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράστε το σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα. Γεμίστε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και αφήστε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Κεκάκια μελιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ