Υλικά για 8 μερίδες 200 γρ. καστανή ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. ηλιέλαιο 275 γρ. νερό 300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη ½ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. κόκκινο κρασί 1 κ.γ. σόδα 4 μέτρια αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το κρασί, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το μίγμα κρασιού στον κάδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράστε το σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα. Γεμίστε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και αφήστε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Κεκάκια μελιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ