Υλικά για 1 πυρέξ 5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια 3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες 1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο 200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο 150 γρ. κασέρι, τριμμένο 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 3 αυγά 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Αλάτι και πιπέρι Eκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Απλώστε τις στο πυρέξ και ψήστε τις για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τις στο πυρέξ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το καλαμπόκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέστε τα τυριά. Απλώστε πάνω από τις πατάτες το μίγμα των λαχανικών, απλώστε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίστε με τον βασιλικό. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Περιχύστε τα λαχανικά με το μίγμα. Απλώστε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C. Καλή σας όρεξη!
Σουφλέ λαχανικών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ