Υλικά για 1 πυρέξ 5 μέτριες πατάτες, σε μεσαίου πάχους ροδέλες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια 3 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες 1 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο 200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο 150 γρ. κασέρι, τριμμένο 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 3 αυγά 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Αλάτι και πιπέρι Eκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Απλώστε τις στο πυρέξ και ψήστε τις για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τις στο πυρέξ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε όσο ελαιόλαδο περίσσεψε το κρεμμύδι, τα δύο είδη πιπεριάς και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το καλαμπόκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέστε τα τυριά. Απλώστε πάνω από τις πατάτες το μίγμα των λαχανικών, απλώστε τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίστε με τον βασιλικό. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Περιχύστε τα λαχανικά με το μίγμα. Απλώστε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C. Καλή σας όρεξη!
Σουφλέ λαχανικών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ