Υλικά για 6 μερίδες 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα) Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός το μασκαρπόνε και την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το κοσκινίσετε και ανακατέψτε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάστε σιγά σιγά το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού το μίγμα. Ψήστε στον φούρνο για 1 ώρα. Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο. Αφού λοιπόν σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και σερβίρετε.
Κέικ σοκολάτας με τρία υλικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ