Υλικά 250 γραμ. ρύζι Kαρολίνα 100 γραμ. μοτσαρέλα σε κυβάκια 100 γραμ. κασέρι τριμμένο 100 γραμ. γαρίδες βρασμένες 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1 φλ. λάδι Τριμμένη φρυγανιά Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βράστε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο ανακατέψτε το με τα αυγά. Σοτάρετε τις γαρίδες με μία κουταλιά λάδι, προσθέστε αλατοπίπερο, τη μοτσαρέλα και το κασέρι και ανακατέψτε τα. Πάρτε μια κουταλιά ρύζι και απλώστε το, από πάνω βάλτε λίγο από το μίγμα της γαρίδας. Σκεπάστε το μίγμα της γαρίδας με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάστε το μίγμα σε κροκέτες έτσι ώστε το μίγμα της γαρίδας να μη φαίνεται. Ρολάρετε τις κροκέτες στη φρυγανιά και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Καλή σας όρεξη!
Γεμιστές ρυζοκροκέτες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ