Κιμαδοπιτάκια με τυρί

Υλικά για 40 μερίδες Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα 1 πρέζα αλάτι 1 κρόκο αβγού Για τη γέμιση 60 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 250 γρ. κιμά από λάπα 200 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ […]
27 Σεπτεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά για 40 μερίδες Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα 1 πρέζα αλάτι 1 κρόκο αβγού Για τη γέμιση 60 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 250 γρ. κιμά από λάπα 200 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 4 γαριφαλόκαρφα ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο 1 ξυλάκι κανέλας 2 καρότα, τριμμένα 6 ασπρομανίταρα, σε πολύ λεπτές φέτες ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο Εκτέλεση Zύμη Σε μια λεκάνη ρίξτε το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήστε τη στην άκρη σκεπασμένη με μια μεμβράνη, για να μην ξεραθεί. Γέμιση Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέστε τον χυμό της ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ, 1 ποτήρι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το σκόρδο, τα γαριφαλόκαρφα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας νερό, όταν είναι απαραίτητο. Στο τέλος του μαγειρέματος ο κιμάς δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Αφήστε να κρυώσει, αφαιρέστε τα γαρίφαλα και την κανέλα και προσθέστε τον μαϊντανό και το τυρί. Ανακατέψτε καλά. Σύνθεση Χωρίστε τη ζύμη σε περίπου 40 κομμάτια, πλάστε σε μπαλίτσες και ανοίξτε τις με τον πλάστη σε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε γέμιση στη ζύμη και κλείστε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες, ώστε να ενωθούν. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε επάνω τα πιτάκια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τον κρόκο και με ένα πινέλο αλείψτε τα κιμαδοπιτάκια. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλή σας όρεξη!

Πρόσφατα Άρθρα
Tacos με φιλέτο ψαριού 6 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Λαχταριστά μακαρόνια με κιμά 5 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Kourtney Kardashian: Μάθαμε πώς φτιάχνει τον τέλειο matcha latte της 4 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Πίτσα light 3 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Χορτόπιτα χωρίς φύλλο 2 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών 1 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς 31 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ 30 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα 29 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια 28 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή 27 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι 26 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα 25 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κουραμπιέδες 24 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ 23 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version