Υλικά για 4 μερίδες 400 γρ. ρύζι αρμπόριο 2 αχλάδια κάιζερ καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 200 γρ. gorgonzola 3 κουταλιές μαργαρίνη 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τη μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά τα αχλάδια. Αφαιρέστε τα προσεκτικά από το τηγάνι και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Ρίξτε στο τηγάνι το ρύζι και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ξαναβάλτε το 1 αχλάδι στο τηγάνι και ρίξτε κουτάλα-κουτάλα μέσα στο ρύζι τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος πρέπει να είναι βραστός. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά προτού τελειώσει το βράσιμο, ρίξτε τη gorgonzola, την παρμεζάνα και το άλλο αχλάδι ανακατεύοντας. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέσατε το ρύζι, το ριζότο είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Ριζότο με αχλάδι και τυρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου που θα λατρέψουν τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ