Υλικά 1 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο 1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι 750 γρ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια 2 κούπες ζωμό λαχανικών 2 κούπες νερό 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Προσθέστε τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και δυναμώστε τη φωτιά ώστε να τσιγαρίσετε τα υλικά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, τον ζωμό και το νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράσει για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αφήστε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά και στη συνέχεια χτυπήστε τη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα. Προσθέστε αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Σούπα με κουνουπίδι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ