Προβενσάλ λέγεται ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί με «χωριάτικο» τρόπο (με τομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ελιές…). Υπάρχουν πολλές συνταγές “προβενσάλ”, για παράδειγμα μανιτάρια προβενσάλ ή αγκινάρες προβενσάλ. Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό πένες 16 ελιές 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα κονσέρβας 1 μεγάλο κρεμμύδι 320 γρ. τόνο κονσέρβας νερού 4 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Kόβουμε τις ελιές σε φετάκια. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τις ντομάτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό του. Pίχνουμε την ντομάτα και τα φασολάκια. Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό της. Bράζουμε τις πένες για 12 λεπτά και τις σουρώνουμε. Tις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τις ελιές και σερβίρουμε.
Πένες α λα προβενσάλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ