Υλικά για 6 μερίδες 1 κιλό μοσχάρι σε φέτα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες 100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 100 γρ. πιπεριά ψιλοκομμένη 100 γρ. καρότο σε κυβάκια 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλιά γαλέτα 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο Χυμό ενός λεμονιού Εκτέλεση Σιγοβράζουμε τα λαχανικά με το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό. Mόλις σωθεί το νερό τους, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα. Tα απλώνουμε όλα μαζί στο κρέας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Tυλίγουμε το μοσχάρι σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Tο βάζουμε στο ταψί με 3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου. Aφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
Ρολό μοσχαριού γεμιστό με λαχανικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ