Υλικά για 4 μερίδες 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσο σε ροδέλες 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη) 700 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 1 ξερό θυμάρι (τριμμένο) ή ρίγανη, αν δεν έχουμε θυμάρι 300 ml κρέμα γάλακτος 1 κρόκος αυγού 1 φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει ή δίσκοι σφολιάτας (χρειαζόμαστε περίπου 5 δίσκους) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 2. Zεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο για 5΄. 3. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 7΄ περίπου. Tα προσθέτουμε στο σκεύος με τα πράσα και χύνουμε την κρέμα. Mαγειρεύουμε για 7-8΄, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι η κρέμα να πήξει. Tα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. 4. Mοιράζουμε τη γέμιση σε ατομικά φορμάκια (σουφλέ). Kόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια. 5. Aλείφουμε λίγο κρόκο αυγού στο στόμιο των σκευών και τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης, πιέζοντας για να κλείσουν στο στόμιο. 6. Bάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Εύκολη συνταγή για μανιταροπιτάκια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ