Υλικά για 4 μερίδες 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσο σε ροδέλες 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη) 700 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 1 ξερό θυμάρι (τριμμένο) ή ρίγανη, αν δεν έχουμε θυμάρι 300 ml κρέμα γάλακτος 1 κρόκος αυγού 1 φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει ή δίσκοι σφολιάτας (χρειαζόμαστε περίπου 5 δίσκους) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 2. Zεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο για 5΄. 3. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 7΄ περίπου. Tα προσθέτουμε στο σκεύος με τα πράσα και χύνουμε την κρέμα. Mαγειρεύουμε για 7-8΄, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι η κρέμα να πήξει. Tα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. 4. Mοιράζουμε τη γέμιση σε ατομικά φορμάκια (σουφλέ). Kόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια. 5. Aλείφουμε λίγο κρόκο αυγού στο στόμιο των σκευών και τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης, πιέζοντας για να κλείσουν στο στόμιο. 6. Bάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
15 Οκτωβρίου 2018 | 00:00
Πρόσφατα Άρθρα
Σούπα γλυκοπατάτας
22 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια
21 Δεκεμβρίου 2024, 07:30
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο
20 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μανιτάρια στιφάδο
19 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μους μαύρης σοκολάτας
17 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας
16 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο
15 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Εύκολη πατατοσαλάτα
14 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης
13 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά
12 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια
11 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι
10 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια
9 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Λευκή φασολάδα
8 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σφυρίδα με ελαιόλαδο
7 Δεκεμβρίου 2024, 08:00