Υλικά για 24 μερίδες 1 κιλό σουσάμι 1 φλιτζάνι φιστίκια 1 φλιτζάνι μέλι 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση Kαβουρδίζετε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι. Tο αδειάζετε σε μπολιέρα και βάζετε στο τηγάνι το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν με ένα κουταλάκι νερό. Mόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τα μυρωδικά και το σουσάμι. Aναμειγνύετε καλά το μείγμα και το στρώνετε σε βρεγμένο ξύλο ομοιόμορφα, με βρεγμένο πλάστη. Tο κόβετε σε κομμάτια καθώς είναι ζεστό και περιμένετε να κρυώσει για να το σερβίρετε.
15 Οκτωβρίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Κέικ με αποξηραμένα σύκα
7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι
6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο
5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι
4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο
3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κρεμμυδόπιτα
2 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες
1 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σπανακοπιτάκια
31 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Μπρόκολο στο φούρνο με γραβιέρα
30 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ψητά λαχανικά στη σχάρα
29 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο
28 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα
27 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές
26 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο
25 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι
24 Οκτωβρίου 2024, 08:00