Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες
1 κουτί προπαρασκευασμένης ζύμης σε κύλινδρο
1/4 φλιτζάνι πραλίνα της επιλογής σας
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ξετυλίξτε τη ζύμη και απλώστε τη σε μια καθαρή επιφάνεια.
2. Σφραγίστε τις διάτρητες άκρες με την σφίγγοντας ελαφρά τη ζύμη με τα δάχτυλά σας.
3. Για να γίνει ευκολότερη η διαδικασία, ζεστάνετε την πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα, αναμειγνύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα.
4. Καλύψτε όλη την πλευρά της ζύμης με την πραλίνα.
5. Ανασηκώστε τη ζύμη προσεχτικά. Σφραγίστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη δεν ξετυλίγεται.
6. Μετακινήστε την τυλιγμένη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος που καλύπτεται με λαδόκολλα. Αφήνοντας ένα εκατοστό στο ένα άκρο του κυλίνδρου, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε κατά μήκος της μέσης και μέχρι βαθιά.
7. Γυρίστε απαλά κάθε μισό της ζύμης μακριά από το κέντρο, έτσι ώστε το εσωτερικό του ρολού να είναι στραμμένο προς τα επάνω. Φέρτε το ένα μισό πάνω από το άλλο.
8. Φέρτε το αντίθετο μισό όσο πιο κοντά γίνεται στο πρώτο μισό.
9. Επαναλάβετε τα βήματα 7 και 8 μέχρι να μην περισσεύει άλλη ζύμη.
10. Σφραγίστε τα δύο άκρα μαζί. Ψήστε για 17 έως 20 λεπτά.
11. Αφήστε το πλεκτό ψωμί να κρυώσει για 20 λεπτά.
12. Τελειώστε γαρνίροντας με τη ζάχαρη άχνη πριν από το σερβίρισμα.