Υλικά
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
150 γρ. αποξηραμένη καρύδα
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1,5 κουταλάκι μπέικν πάουντερ
3 κουταλιές γιαούρτι
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ολα τα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο σαν κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά και ανακατεύετε το μείγμα με μία σπάτουλα. Προσθέτετε και το γιαούρτι με την καρύδα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε το κέικ στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 50 περίπου λεπτά.
Για να δείτε αν είναι έτοιμο βυθίζετε στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
Δεν ανοίγετε το φούρνο τα πρώτα 35 με 40 λεπτά για να μην ξεφουσκώσει το κέικ.
Το αφήνετε να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!