Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

Θρεπτικό και νόστιμο πιάτο.
29 Οκτωβρίου 2018 | 06:00

Υλικά για 6 μερίδες

15 σπαράγγια

60 γρ. βούτυρο

600 ml γάλα

50 γρ. αλεύρι

1 φρέσκο κύβο λαχανικών

6 κουταλάκια παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε, κρατώντας το τρυφερό τους κομμάτι.

2. Λιώνετε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε το μείγμα για 1΄. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

3. Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε τα σπαράγγια και τον φρέσκο κύβο λαχανικών.

4. Βράζετε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει λίγο ο ζωμός.

5. Πολτοποιείτε το μείγμα, προσθέτετε πιπέρι και σερβίρετε με 1 κουταλάκι τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version