Υλικά για 4 μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 παντζάρια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρέμα γάλακτος, βαριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να γίνουν καφέ, περίπου για πέντε λεπτά. Προσθέστε τα παντζάρια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε τον ζωμό και αλατοπίπερο. Φτάστε το μείγμα σε σημείο βρασμού. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει κάπως. Σε δόσεις, ρίξτε τη σούπα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να υγροποιηθεί. Ρίξτε πάλι τη σούπα στην κατσαρόλα και ζεστάνετέ τη. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος.