Υλικά:
2μιση φλιτζάνια βρώμη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
¾ φλιτζάνι σος μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι μέλι
1 μεσαίο μήλο
μισό φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών
Εκτέλεση:
- Λαδώστε ένα μικρό ταψάκι και ανάψτε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βάλτε 1 φλιτζάνι βρώμη σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν αλεύρι και βάλτε το σε ένα μπολ με την υπόλοιπη βρώμη, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, τη σος μήλου, τη βανίλια, το γάλα και το μέλι. Ανακατέψτε και τα δύο μείγματα μαζί.
- Τρίψτε το μήλο στο μείγμα και βάλτε τις νιφάδες. Βάλτε το όλο στο φούρνο για μισή περίπου ώρα.