Υλικά για τη βάση:
3 φλιτζάνια κρύο γάλα
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Αλάτι
Για τροπική καυτή σοκολάτα:
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
σαντιγί για γαρνίρισμα
καρύδα για γαρνίρισμα
Για καυτερή σοκολάτα:
1 κουταλιά της σούπας ουίσκι
λίγο καπνιστό αλάτι και ζαχαρωτά για γαρνίρισμα
Για σοκολάτα με λικέρ:
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
σαντιγί και φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη βάση, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το αλάτι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε ασταμάτητα μέχρι να βράσει το μείγμα για 2 λεπτά. Συνεχίστε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γίνει η υφή πιο πυκνή. Προσθέστε τα υλικά ανάλογα με την κάθε συνταγή και σερβίρετε.