Υλικά για 6 μερίδες

6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές ροδέλες)

3 κουταλιές ελαιό­λαδο

2 κουταλιές αλεύρι

2 λίτρα γάλα (2% λιπαρά)

Αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλα­κώσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζετε αλάτι και προσθέτετε το γάλα ζεστό. Βράζετε για 20-30 λεπτά και, αν θέλετε, περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ.