Υλικά

Για τη γέμιση

120 γρ. μάραθο

160 γρ. πράσα

160 γρ. σκούλο

220 γρ. ζοχούς

580 γρ. καυκαλήθρα

500 γρ. κουτσουνάδα

220 γρ. λάπαθο

350 γρ. σταφυλίνικα

30 γρ. πεντάνευρο

40 γρ. αχάτζικα

20 γρ. λαγουδοπαξίμαδο

20 γρ. γοργογιάννη

40 γρ. στρουφούλι

2 κούπες ελαιόλαδο

1 κούπα νερό

Αλάτι και πιπέρι

Για τη ζύμη

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 ποτήρι κρασιού τσικουδιά

1 λεμόνι (το χυμό του)

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Ανοίγετε το φύλλο και στη συνέχεια ψιλοκόβετε και «μαραίνετε» τα χόρτα στην κατσαρόλα. Kόβετε το φύλλο σε πιτάκια, τα γεμίζετε με τα ζεματισμένα χόρτα, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.