Υλικά για 6 μερίδες

1/2 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1 κουταλιά μαγιά μπίρας

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά ελαιόλαδo

1 κουταλιά ζάχαρη

3 φλιτζάνια φρούτα κομμένα σε κύβους (μήλο, αχλάδι)

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Λίγο αλάτι

Για το πασπάλισμα

1 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι νερό

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό, το μείγμα της μαγιάς και σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι ο χυλός να γίνει ομοιογενής.

3. Βάζουμε το χυλό σε ένα μπολ και τον αφήνουμε σε μια ζεστή γωνιά να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα).

4. Μόλις ο χυλός είναι έτοιμος, προσθέτουμε τα φρούτα, αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά. Επειδή ο λουκουμάς είναι αρκετά γλυκός, διαλέξαμε φρούτα με μια ευχάριστη ξινή γεύση, ώστε να

υπάρχει γευστική αντίθεση.

5. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο. Με ένα υγρό κουταλάκι –για να μην κολλάει-, παίρνουμε χυλό, τον ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινοι και τραγανοί. Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με όλο το χυλό.

6. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μέλι με το νερό μέχρι να πάρουν βράση. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.