Υλικά:

1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1μιση κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1μιση κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι κολοκύθα

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

μισό φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Για το γλάσο:

110 γραμμάρια κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά

μισό φλιτζάνι γιαούρτι

¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας με την κολοκύθα που έχετε κάνει πουρέ. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Μετά, προσθέστε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά.
  3. Γλάσο: ανακατέψτε την κρέμα τυριού, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα πολύ μαλακό μείγμα. Γλασάρετε όλο το κέικ. Επειδή το συγκεκριμένο γλάσο είναι κάπως πιο ρευστό, βάλτε στο ψυγείο για να παγώσει.