Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. φιογκάκια (φαρφάλες)
350 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τα μανιτάρια με το κρασί και λίγο αλάτι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια και τα αφήνετε να ροδίσουν.
4. Προσθέτετε τον άνηθο και τον βασιλικό.
5. Ρίχνετε το μείγμα με τα μανιτάρια στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
6. Σερβίρετε τα φιογκάκια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.