Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

2μιση κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

μισό φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ανάλατο λιωμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

1 στικ ανάλατου βουτύρου

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

μισό φλιτζάνι βουτυρόγαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τη συσκευή για βάφλες. Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών. Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατέψτε το βουτυρόγαλα, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και ους κρόκους αυγών και μετά ρίξτε τα στα μείγμα των στερεών υλικών. Στο τέλος ρίξτε τα ασπράδια αυγών μέσα.

Βάλτε στη βαφλιέρα την ποσότητα μισού φλιτζανιού και αφήστε το να ψηθεί για 2 λεπτά ή όσο λένε οι ρυθμίσεις.

Το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το βουτυρόγαλα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν, βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Αφήστε στην άκρη.

Εάν δεν θέλετε, μπορείτε να μην φτιάξετε το σιρόπι και απλώς να σερβίρετε με μέλι και φρούτα.