Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
τορτίγιες ολικής άλεσης
φύλλα από σπανάκι
λίγο μαϊντανό
Για το τζατζίκι:
Μισό αγγούρι
¼ σκελίδας σκόρδου
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
8 ξυλάκια για τα σουβλάκι
Εκτέλεση:
- Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε πλαστική συσκευασία που να κλείνει καλά. Κόψτε λεπτές φλούδες από το λεμόνι και κρατήστε και το χυμό του. Βάλτε τα και τα δύο στη συσκευασία με το κοτόπουλο μαζί με τη ρίγανη και το σκόρδο. Βάλτε αλατοπίπερο και αφήστε στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Κόψτε τις πιπεριές στο ίδιο μέγεθος με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Ζεστάνετε το τηγάνι στη φωτιά ενώ βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο. Πετάξτε τις φλούδες λεμονιού και περάστε το κοτόπουλο στα ξυλάκια, εναλλάσσοντας με πιπεριές. Βάλτε τα στο τηγάνι για 5 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Όσο τηγανίζονται, ας φτιάξουμε το τζατζίκι. Σε ένα μπολ, κόψτε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες βγάζοντας τους σπόρους. Ξύστε τις μαζί με τη σκελίδα σκόρδου, ρίξτε αλατοπίπερο και προσθέστε το γιαούρτι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια καυτά μαζί με το τζατζίκι και τις πίτες ή βάλτε τα σουβλάκια χωρίς τα ξυλάκια μέσα στην πίτα με τζατζίκι για αυθεντικό σουβλάκι.