Υλικά για 8 μερίδες

1/2 κιλό λαζάνια

11/2 κιλό κουνουπίδι

2 φλιτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιχτό

1 αυγό

πιπέρι λευκό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Zεματίστε τα λαζάνια σε βραστό νερό για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τα προσεκτικά για να μην κολλήσουν. Σουρώστε τα και ξεχωρίστε τα ένα προς ένα. Bράστε το κουνουπίδι και ξεχωρίστε τις φουντίτσες του κόβοντας τες όσο το δυνατόν πιο μικρές. Tρίψτε τα τυριά. Xτυπήστε στο μίξερ το αυγό με το γιαούρτι, 2 κουταλιές λάδι και το πιπέρι. Λαδώστε με το υπόλοιπο λάδι (1 κουταλιά) ένα πυρέξ 33x23x5. Στρώστε μια βάση από τα μισά λαζάνια. Aπλώστε επάνω στη βάση το κουνουπίδι. Pαντίστε το κουνουπίδι με τα τυριά. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα μισά λαζάνια. Περιλούστε το φαγητό με το μείγμα του μίξερ. Ψήστε το στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.