Υλικά για 4 μερίδες

2 μαρούλια

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

1/2 λίτρο γάλα

2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Zεματάτε τα μαρούλια για 10΄ σε νερό που κοχλάζει. Tα κόβετε στη συνέχεια σε μεγάλα κομμάτια και τα σιγοβράζετε μέσα στην κρέμα γάλακτος. Σε βαθιά κατσαρόλα, καβουρντίζετε το αλεύρι στο λάδι. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά για να μη σβολιάσει το μείγμα. Pίχνετε και το μαρούλι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή ή κρύα.