Υλικά
12 πιπεριές Φλωρίνης Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόχαρτο. Τις ψήνετε στους 180° C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε, κόβετε το κοτσάνι, ανοίγετε την πιπεριά κατά μήκος και αφαιρείτε τους σπόρους. Βάζετε τις πιπεριές σε γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο. Τις σερβίρετε με λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο.