Υλικά (για µια ταρτιέρα διαµέτρου 20 εκ.)
Για τη ζύμη
1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο γάλα
Για τη γέμιση
2 αυγά
1 φλ. µπρόκολο, βρασµένο και κοµµένο σε µπουκετάκια
100 γρ. τυρί χαµηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τριµµένο
100 ml γάλα εβαπορέ, άπαχο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. µαύρο πιπέρι
4 ντοµατίνια, σε φέτες
1 κ.σ. παρµεζάνα, τριµµένη
Εκτέλεση
Ζύµη
Προθερµάνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε µια µπασίνα ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα µπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο µε το γάλα και ρίξτε τα στο µείγµα µε το αλεύρι. Συνεχίστε να ανακατεύετε µέχρι το µείγµα να οµοιογενοποιηθεί. Ανοίξτε τη ζύµη µε τα χέρια και στρώστε τη, έτσι ώστε να κατανεµηθεί οµοιόµορφα στην ταρτιέρα και να καλύψει τα τοιχώµατα. Σκεπάστε την ταρτιέρα µε αλουµινόχαρτο, βάλτε επάνω µια στρώση ρύζι και ψήστε στον φούρνο για 8 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουµινόχαρτο µε το ρύζι και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά µέχρι να στεγνώσει η ζύµη. Βγάλτε την ταρτιέρα από τον φούρνο.
Γέµιση
Προθερµάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπήστε τα αυγά µε το σύρµα. Προσθέστε το µπρόκολο, το τριµµένο τυρί, το γάλα, το σκόρδο, το κρεµµύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το µείγµα στη βάση της τάρτας. Τοποθετήστε επάνω τις φέτες από τα ντοµατίνια και πασπαλίστε µε την παρµεζάνα. Ψήστε για 35-45 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε.