Υλικά:
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1/3 φλιτζάνι ταχίνι
μισό φλιτζάνι τριμμένη φέτα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ματσάκια άνηθο
1 σκελίδα σκόρδου
Αλατοπίπερο
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
Μισό φλιτζάνι ντοματίνια
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
τσιπς τορτίγιας για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, βάλτε τα ρεβίθια με το ταχίνι, ¼ φλιτζάνι της φέτας, το ε3λαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα και αλατοπιπερώστε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σερβιρίσματος και βάλτε από πάνω τα αγγούρια, τις ντομάτες, τις ελιές και το ¼ φέτα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.