Υλικά ια 4 μερίδες
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια)
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
2 αυγά
1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
3 κλωνάρια σέλινο
1 λεμόνι (το χυμό του)
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
5-6 κόκκους πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ξαφρίζετε, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, τα αυγά και το λεμόνι, και βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Ταυτόχρονα, φτιάχνετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μία βράση.