Υλικά:
10 μεσαίες πατάτες
3 καρότα
6 μικρά μανιτάρια
3 μικρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
αλατοπίπερο
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
100 γραμ. τσένταρ
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια. Βάλτε τα όλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάλτε 2-3 φλιτζάνια από τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ για να κάνετε ένα μαλακό μείγμα.
- Κόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και βάλτε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέστε το αλατοπίπερο και τη σκόνη κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Ρίξτε και το αλεύρι και τέλος το γάλα και το ζωμό. Ρίξτε τον πουρέ λαχανικών μέσα στη λευκή σάλτσα που έχει δημιουργηθεί και προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Τρίψτε το τυρί πάνω από τη σούπα και σερβίρετε.