Πέστο αγκινάρας

Μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά και είναι ένα υπέροχο άλειμμα για το ψωμί
10 Δεκεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά

6 καρδιές αγκινάρας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές κουκουναρόσπορο

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο λεμόνι ή ξίδι (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε τις καρδιές από τις αγκινάρες στο λαδόχαρτο στον φούρνο. Όταν μαλακώσουν και κρυώσουν, τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λεμόνι ή ξίδι για πιο πικάντικη γεύση.

Πρόσφατα Άρθρα
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι 6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο 5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι 4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο 3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version