Πέστο αγκινάρας

Μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά και είναι ένα υπέροχο άλειμμα για το ψωμί
10 Δεκεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά

6 καρδιές αγκινάρας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές κουκουναρόσπορο

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο λεμόνι ή ξίδι (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε τις καρδιές από τις αγκινάρες στο λαδόχαρτο στον φούρνο. Όταν μαλακώσουν και κρυώσουν, τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λεμόνι ή ξίδι για πιο πικάντικη γεύση.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version