Υλικά για 4 άτομα

450 γρ. καρότα

1 κρεμμύδι

2 φλιτζάνια γάλα

Ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί

1 κουταλιά κορν φλάουερ

1 κουταλιά βούτυρο

Κάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το βούτυρο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, κάρι και λίγο νερό, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 15-20΄. Παράλληλα, διαλύετε σε 1/2 φλιτζάνι γάλα το κορν φλάουερ και σταδιακά προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα γάλακτος, που προηγουμένως έχετε ζεστάνει. Ρίχνετε όλο το γάλα στα καρότα και το αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Περνάτε τα υλικά από μπλέντερ και σερβίρετε.